Αρχική Pressroom Διεθνή Πόρτα Ομπάμα σε Ερντογάν που ζητά ιδιωτική συνάντηση

Πόρτα Ομπάμα σε Ερντογάν που ζητά ιδιωτική συνάντηση

Διπλωματικό αγώνα δρόμου για να σωθούν τα προσχήματα και να πραγματοποιηθεί έστω μια κατ΄ιδίαν συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης τουΡετζέπ Ταγίοπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, καταβάλει το επιτελείο του.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, μετά την αποκάλυψη της Wall Street Journal η οποία, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ,  ανέφερε πως ο Ομπάμα απέρριψε πρόταση να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν. τον οποίο παρέπεμψε για συνάντηση στον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Ομπάμα απέρριψε πρόταση του κ. Ερντογάν να παραστεί στα εγκαίνια ενός τζαμιού.

Ξένοι ηγέτες, περιλαμβανομένου και του Ερντογάν, θα πάρουν στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια (NSS), που πρόκειται να διεξαχθεί στις ΗΠΑ από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

«Βέβαια, στο πλαίσιο τέτοιων συνόδων κορυφής υπάρχει χώρος για διμερείς συναντήσεις. Θα υπάρξει μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε, καθώς και οι συναντήσεις που μας έχουν ζητηθεί. Τώρα εργαζόμαστε να βρούμε τρόπους ώστε να διεξαχθεί διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Καλίν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here