Πυρά σε λεωφορείο με Τσέχους τουρίστες και παιδιά στη νότιο Γαλλία -έξι τραυματίες

Τουριστικό πούλμαν που μετέφερε 76 Τσέχους τουρίστες (αλλά και μαθητές που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή) δέχτηκε χτες τη νύχτα πυρά άγνωστου ή αγνώστων σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοδυτικής Γαλλιας κοντά στην Ντρον (ανάμεσα στη Λυών και τη Μασσαλία)  με αποτέλεσμα των τραυματισμό έξι από αυτών. Ένας από τους τραυματίες είναι παιδί.

Σημειώθηκαν μόνον δυο βολές στο μπροστινό μεγάλο παρμπρίζ, αλλά οι επιβάτες τραυματίστηκαν από τα  θραύσματα που εκσφενδονίστηκαν μέσα στο λεωφορείο. Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήπιους ταυματισμούς εκτός από έναν, που κινδυνεύει να χάσει το ένα του μάτι.

Τα πυρά προέρχονταν από κυνηγετική καραμπίνα, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για  τον δράστη ή τους δράστες. Η Αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης μάλλον δεν είχε στόχο να χτυπήσει το συγκεκριμένο πούλμαν, αλλά το επέλεξε τυχαία.

Το πούλμαν προερχόταν από Ισπανία και θα συνέχιζε την εκδρομή των αμέριμνων τουριστών στη Γαλλία -στη συνέχεια θα επέστρεφε στην Τσεχία.

Μετά το συμβάν εκατοντάδες αστυνομικοί τοποθετήθηκαν ως φρουροί σε διάφορα σημεία του αυτοκινητοδρόμου για να επιληφθούν σε περίπτωση που σημειωνόταν νέα επίθεση -αλλά και για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά με την παρουσία τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here