ΠτΔ για Ζωή: Καινοφανείς οι απόψεις για τη διαδικασία διερευνητικών εντολών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αμέση ήταν η απάντηση κύκλων της  Προεδρίας της Δημοκρατίας, με αφορμή  τις θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι δεν είχε καμία θεσμική ενημέρωση για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και επομένως είναι άκυρη η ανάθεση διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Χαρακτηρίζουν προσωπικές και καινοφανείς απόψεις που διατυπώνονται ως προς την ερμηνεία του Συντάγματος. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Η κ.Κωνσταντοπούλου φέρεται να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, η μη ενημέρωσή της εμπόδιο για την έναρξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Πάντως, η κ.Κωνσταντοπούλου έχει συγκαλέσει κανονικά για το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα την Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην κοινοβουλευτική διαύγεια, θα έχει ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου της παρούσας Βουλής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here