Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί. Ξεκινούν 15 Μαίου οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Στις 15 Μαίου αρχίζουν ξανά οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη πρώτη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, στο Λήδρα Πάλας.

Ο κ. Άιντα δήλωσε ότι στο δείπνο υπήρχε θετικό κλίμα και οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον της Κύπρου.

Όπως είπε, συμφώνησαν να αξιοποιηθεί η δυναμική και η νέα ευκαιρία και να σημειωθούν βήματα μπροστά χωρίς καμία καθυστέρηση. Ανέφερε επίσης ότι και οι δύο ηγέτες διατύπωσαν την ισχυρή τους δέσμεση να το πράξουν.

Ο κ. Άιντα είχε αρχικά ημίωρη συνάντηση με τους δύο ηγέτες και στη συνέχεια παρακάθισαν όλοι σε δείπνο με τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί και την Ειδική Αντιπρόσωπο, Λίζα Μπατενχάϊμ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο κύπριος Πρόεδρος έγραψε πριν από το δείπνο: «Πρώτη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο  ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ελπίζω να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ουσιαστικό διάλογο που θα οδηγήσει στην επανένωση της πατρίδας μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here