Πρώην σύζυγος του ηγέτη του ISIS θέλει να ζήσει στην Ευρώπη

Πρώην σύζυγος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγντάτι, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, δηλώνει σε συνέντευξή της που δημοσιεύει η σουηδική εφημερίδα Expressen, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στον Λίβανο, ότι θέλει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη για να ζήσει εκεί «ελεύθερη». Παράλληλα ζητεί να της βγάλουν τη ετικέτα του τρομοκράτη, καθώς γνώρισε και παντρεύτηκε τον Αλ Μπαγντάτι, καθηγητή πανεπιστημίου, πολύ πριν αναλάβει τα ηνία του Ισλαμικού κράτους και έφυγε από κοντά του ήδη από το 2009.

«Θέλω να ζήσω σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όχι σε αραβική. Θέλω να ζήσω ελεύθερη», δηλώνει η 28χρονη Σάτζα Αλ Ντουλάιμι, η οποία πάντως δεν μιλά άσχημα και για τις αρετές του ισλαμικού νόμου (σαρία), ο οποίος εγγυάται, όπως λέει, «ελευθερία και δικαιώματα για τις γυναίκες».

Η 7χρονη κόρη της, Χάγκαρ λέει επίσης ότι θέλει να πάει στην Ευρώπη για να «σπουδάσει». Μια αντιπαραβολή DNA επιβεβαίωσε ότι είναι πράγματι παιδί του 44χρονου Ιρακινού Αλ Μπαγντάντι.

«Μου έχουν βάλει την ετικέτα του τρομοκράτη ενώ απέχω μακράν από αυτό», λέει η Σάτζα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη πριν από μερικούς μήνες από φυλακή του Λιβάνου, όπου κρατείτο από το 2014 μαζί με τα παιδιά της.

Η σχέση της με τον περιβόητο Αλ Μπαγντάτι

Γεννημένη σε αστική ιρακινή οικογένεια, διηγείται ότι ο πρώτος της γάμος ήταν με Ιρακινό που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Σαντάμ Χουσέιν. Μαζί απέκτησαν δίδυμα.

Όταν έμεινε χήρα, ξαναπαντρεύτηκε το 2008, ακολουθώντας τη συμβουλή του πατέρα της, τον Α.Μ. Αλ Μπαγντάντι, τον οποίο περιγράφει ως «απλό οικογενειάρχη», καθηγητή πανεπιστημίου, που αγαπά τα παιδιά.

Ο άνδρας πολεμούσε τότε στις τάξεις της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και μετά στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το 2010 αναλαμβάνει τα ηνία του Ι.Κ.. Οι Αμερικανοί υπόσχονται αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ή στον θάνατό του.

«Πώς έγινε ο Εμίρης (πλέον «χαλίφης») της πιο επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο είναι μυστήριο», διερωτάται η Σάτζα. η οποία λέει ότι τον εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος, μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο τους.

«Η τελευταία μας συνομιλία ήταν το 2009. Με ρώτησε αν ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου. Πού είναι το λάθος μου σε όλα αυτά; Τον παντρεύτηκα το 2008. Τώρα έχουμε χωρίσει», τονίζει.

Η Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι είναι ξαναπαντρεμένη, με Παλαιστίνιο, με τον οποίο έχει ένα παιδί.

 Πηγή: Naftemporiki
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here