Πρόταση Τσίπρα στους ανώτατους δικαστές για ειδικό μισθολόγιο, με μικρές αυξήσεις στη κορυφή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Tην πρόταση της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών,  παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τους οποίους συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για «μία αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έχουμε».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση που «θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Κατά τον κ. Τσίπρα, είναι αναγκαίο αυτό να γίνει, γιατί «πράγματι τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης υπήρξαν πολύ μεγάλες μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

Πάντως, έσπευσε να επισημάνει ότι «ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες». Εντούτοις, κατέληξε, «προσπαθούμε με αίσθηση δικαίου […] να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τόνισε ακόμη ότι έγινε μια ουσιαστική προσπάθεια να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

«Η διασφάλιση τη ανεξαρτησίας, του μισθολογίου τηε ηλικίας συναξιοδότησης. Είμαστε ικανοποιημένοι, νομίζουμε ότι τέθηκαν οι βάσεις για λύσεις, θα γίνουν και άλλες συναντήσεις. Δεν θέσαμε θέμα αύξησης, ζητήσαμε να μείνει το μισθολόγιο, ως έχει, δήλώσε αμέσως μετά η πρέοδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here