Πρόσφυγες φοιτητές: Έναρξη εργασιών για το «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων»

ΦΩΤΟ: Left

Αύριο και μεθαύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η πρώτη συνάντηση του πιλοτικού προγράμματος για την αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων φοιτητών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνιστά μια συνεργασία μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και τους Οργανισμούς Αναγνώρισης Προσόντων της Ιταλίας, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας (ΔΟΑΤΑΠ).

Στόχος του είναι η διασφάλιση της αναγνώρισης των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων, παραχωρώντας τους με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Για το Συμβούλιο της Ευρώπης, το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί πολιτική προτεραιότητα και ο ρόλος της Ελλάδας σε όλη αυτή τη διαδικασία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, λόγω της σημασίας του προσφυγικού ζητήματος.

Έτσι, λοιπόν, η Αθήνα επιλέχθηκε ως η πόλη που θα γίνει η πρώτη συνάντηση για το πιλοτικό πρόγραμμα, ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνάντηση αναμένεται να παρευρεθούν, τόσο εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και εκπρόσωποι των Οργανισμών Αναγνώρισης Προσόντων της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νορβηγίας.

Από την ελληνική μεριά, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, το ΥΠ.Π.Ε.Θ αλλά και τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τέλος, πρόκειται να εκπροσωπηθεί η Ύπατη Αρμοστεία και πρόσφυγες φοιτητές της θερινής ακαδημίας «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here