Πρόσφυγες που ζουν σε παραγκούπολη στο Καλαί κατέλαβαν φεριμπότ

Περίπου 50 μετανάστες, που ζουν στον καταυλισμό «Ζούγκλα», κατέλαβαν το φεριμπότ Spirit of Britain της βρετανικής εταιρείας P&O,  στο λιμάνι του Καλαί μετά τη λήξη μιας ειρηνικής διαδήλωσης 2.000 ανθρώπων. Όλοι οι επιβάτες του είχαν ήδη αποβιβαστεί και είχαν απομείνει μόνο μερικές νταλίκες στο γκαράζ.

Αργά το απόγευμα «μια ομάδα από 500 άτομα έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στο λιμάνι και 150 άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν μέσα. Από αυτούς, οι 50 μπόρεσαν να ανέβουν σε ένα φεριμπότ» ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε.

Μέχρι και τις 18:30 (τοπική ώρα), αστυνομικοί επιχειρούσαν ακόμη να βγάλουν τους μετανάστες από το πλοίο ενώ οι υπόλοιποι είχαν φύγει από τον χώρο του λιμανιού.

Το πλοίο στο οποίο ανέβηκαν οι 50 μετανάστες είναι το Spirit of Britain της βρετανικής εταιρείας P&O. Όλοι οι επιβάτες του είχαν ήδη αποβιβαστεί και είχαν απομείνει μόνο μερικές νταλίκες στο γκαράζ.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, κυρίως από το Αφγανιστάν και από χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ζουν στη «Ζούγκλα», τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.  Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους μετανάστες της «Ζούγκλας», με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι στη Βρετανία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here