Πρόστιμο 3,3, εκατ.ευρώ σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πρόστιμα και φόρο ύψους 3,3 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Οι ελεγκτές μετά τον φορολογικό έλεγχο που διενήργησαν κατόπιν εντολής του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο λογαριασμός της HSBC με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκε με την λίστα Λαγκαρντ ανήκει στον ίδιο και όχι στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ωστόσο ο κ.Παπασταύρου επιμένει στον ισχυρισμό του πως ήταν μόνο διαχειριστής των χρημάτων αυτών και πως στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους. «Επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη μου με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία. Ακόμα και το τεκμήριο αθωότητας τίθεται εν αμφιβολία. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μόνος μου απέναντι σε αυτό, με μόνη ασπίδα την αλήθεια. Βρίσκομαι σε κυκεώνα που απειλεί να με καταστρέψει επαγγελματικά και οικογενειακά. Ασφαλώς και πρέπει να γίνεται έλεγχος σε όλους αλλά με κανόνες ισονομίας και αλήθειας. Όχι έτσι».

Σε ενημέρωση του σήμερα προς τους δημοσιογράφους ο κ.Παπασταύρου(στην οποία παρίσταντο εκτός από τους δικηγόρους του και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής) υποστήριξε –εμφανίζοντας και σχετικά έγγραφα- πως οι ελεγκτές παρέβλεψαν τα επίσημα στοιχεία της τράπεζας HSBC όπου αναφέρεται ότι είναι διαχειριστής και όχι δικαιούχος και στηρίχτηκαν σε αυτά που έδωσε ο Εβρέ Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς. Η γνησιότητα των τελευταίων αμφισβητείται τόσο από τον κ.Παπασταύρου όσο και από τον Σάμπυ Μιωνή.

Η τελική κρίση πάντως των ελεγκτών αναμένεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και συμπληρώνεται ο μήνας από τις 7 Ιανουαρίου που κατέθεσε  ο κ.Παπασταύρου το υπόμνημά του , εντός του οποίου οφείλουν να αποφανθούν οι αρχές.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here