Πρόβλημα για Μαρινόπουλο, 13.000 εργαζομένους και 1.200 εξαρτώμενες επιχειρήσεις

Αν και είχε ανακοινωθεί ότι Μαρινόπουλος και Σκλαβενίτης «ενώνονται» και ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα της πρώτης επιχείρησης, φαίνεται πως τα πράγματα «σκαλώνουν» και δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.

Η αλυσίδα του Μαρινόπουλου στα 33 μεγάλα καταστήματά της και γενικά στην παραγωγή της απασχολεί  13.000 άτομα. Η δυσκολία της  να καλύψει τις πληρωμές προς τους προμηθευτές της, έχει σοβαρές συνέπειες και για εκείνους. Πολλοί από αυτούς είναι μικρομεσαίες βιοτεχνικές επιχειρήσεις οι οποίες δίχως τον μεγάλο πελάτη τους κινδυνεύουν να κλείσουν αλλά και έχουν ήδη κάνει ανοίγματα «έχοντας» τον Μαρινόπουλο -ανοιγματα που τώρα δεν μπορούν να κλεισουν γιατί δεν πληρώνονται από καιρό. Η εταιρεία  Μαρινόπουλος ζητάει να της γεμίσουν τα ράφια σε μια κινηση εμπιστοσύνης και δηλώνει ότι η κατάσταση θα στρώσει, ομως οι προμηθευτές είτε επειδή δεν μπορούν είτε επειδή δεν θέλουν, δεν στέλνουν πλέον εμπορεύματα.

Πληροφορίες του οικονομικού περιοδικού  «Κεφάλαιο»  και του capital.gr αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται στην επιτροπή ανταγωνισμού. Στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν δηλώσει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή ανέμενε πρόσθετες πληροφορίες από τα εμπλεκόμενα μέρη για να δώσει το πράσινο φως. Βασικά οι δυο αλυσίδες έπρεπε να έχουν καταθέσει  σε αυτήν τη συμφωνία μετόχων. Μέχρι στιγμής, όμως, συμφωνία μετόχων δεν έχει κατατεθεί, που σημαίνει ότι κάπου σκαλώνει η εξαγγελθείσα συνεργασία των δύο αλυσίδων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here