Πρωτοχρονιά στους δρόμους της Αθήνας – όλες οι εκδηλώσεις

Εάν  αψηφήσετε το κρύο και θέλετε να υποδεχτείτε το 2016 στους δρόμους της πόλης, υπάρχουν  πάρα πολλές εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής. Πληθώρα επιλογών σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Δεκάδες δρώμενα και μουσική, πολλή μουσική.

Ξεχωρίζει το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη κι αν δεν είστε κάτοικος Αθηνών, μπορείτε να απολαύσετε συναυλίες, παραστάσεις, μουσικά εργαστήρια και δεκάδες άλλες επιλογές για σας και τα παιδιά σας.

Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων από 31 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 – 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

12.00 – 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε το δεντράκι των ευχών!

12.00 – 13.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise

13.00 – 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Το μουσικό κουτί της Ανακυκλούπολης!

14.00 – 15.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις

16.00 – 17.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις

Πεζόδρομος Πανόρμου & Λαρίσης

12.00 – 14.00 «Άνθρωποι της πόλης!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη μας; Πώς περνάνε την ημέρα τους, πως ντύνονται και πως περπατούν; Χάρτινες ανθρώπινες φιγούρες δίνουν το ερέθισμα για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πορτρέτα με μικτές τεχνικές, που θα στολίσουν τον πεζόδρομο!

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου

Γυμναστήριο Ρουφ

12.00 Εορταστικό Γεύμα Αστέγων

Σάββατο 2 Ιανουαρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 – 14.00 Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Φανταστικά τοπία». Ανακυκλώσιμα υλικά μετατρέπονται σε μια φανταστική πόλη με χρώματα και φαντασία.

14.00 – 15.00 Θεατρική παράσταση «Καλλικαντζαροζαβολιές!» από την ομάδα Μορφές Έκφρασης

15.00 – 16.00 Θεατρική παράσταση «Καλλικαντζαροζαβολιές!» από την ομάδα Μορφές Έκφρασης

16.00 – 17.00 Θεατρική παράσταση «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα;» από το Θέατρο Αερόπλοιο

Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, αίθουσα Θεάτρου Σκιών «Χαρίδημος»

11.00 – 12.00 «Το τυχερό λαχείο του Καραγκιόζη» παράσταση από το θέατρο Σκιών Χαρίδημου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης « Αγγελική Χατζημιχάλη»

12.00 «Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου» για παιδιά από 5 έως 105 ετών.

Αφηγήτρια: Bέρα Αισώπου

13.30 Κάλαντα και χοροί με τη συμμετοχή παιδικού συγκροτήματος και την ομάδα ορχηστρικής τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί

Νέα Σμύρνη

Μια από τις πιο ονομαστές πλατείες της Αθήνας έβαλε τα γιορτινά της και σας περιμένει μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα να απολαύσετε παρέα με τα παιδιά σας μια βόλτα με το καρουζέλ και το τρενάκι ή μερικά…διπλά τόλουπ σε μία από τις μεγαλύτερες παγοπίστες της πόλης.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που διανύουν οι πολίτες, δίνει την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν και να χαρούν τη ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και μόνο με ένα ευρώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη βόλτα με το τρενάκι ή το καρουζέλ, ακούγοντας από τα μεγάφωνα χαρούμενη χριστουγεννιάτικη μουσική. Προσκαλώντας μικρά, αλλά και …μεγαλύτερα παιδιά, ο Πολιτιστικός Οργανισμός υπόσχεται ατέλειωτο παιχνίδι και χαρούμενη διάθεση, δίνοντας ραντεβού στο γιορτινό παγοδρόμιο της κεντρικής πλατείας. Η παγοπίστα έχει ειδικό σκέπαστρο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα σε ένα από τα κοντινά καφέ της πλατείας, παρακολουθώντας τα παιδιά τους και να κάνουν τα ψώνια τους στην αγορά της πόλης ή σε κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα bazaar που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια των γιορτών στην πλατεία.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Φιλαρμονική του Δήμου θα πει τα κάλαντα σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Κηφισιά

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Κολοκοτρώνη & Λεβίδου
Ώρα 11:00-16:00
Άγιος Βασίλης έρχεται… αλλά σας καταδέχεται…Ποιοι είναι οι πιο ικανοί βοηθοί του Άη – Βασίλη; Αυτοί που θαεπιλεγούν να οδηγήσουν το Έλκηθρο με τα Δώρα σε όλα ταπαιδία του κόσμου. Αν έχεις οποιοδήποτε χάρισμα (σίγουραθα έχεις, ο Άη – Βασίλης είναι βέβαιος γι’ αυτό) προσπάθησενα μπεις κι εσύ στο επίλεκτο άρμα του!

Μαρούσι

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης δήλωσε για το πρόγραμμα πως: «Ο Δήμος Αμαρουσίου και φέτος θέλοντας να προσφέρει σε κάθε συμπολίτη μας, κάθε ηλικίας, την ευκαιρία να γευτεί τη χαρά των ημερών δημιούργησε ένα γιορτινό σκηνικό στη πόλη. Μουσικές εκδηλώσεις, ποικίλα δρώμενα για παιδιά με επίκεντρο τον Άη Βασίλη και άλλες αγαπημένες μορφές των Χριστουγέννων, παγοδρόμιο, καρουσέλ, θεματικά ξύλινα σπιτάκια, μουσικές συναυλίες, δραστηριότητες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα:

Πέμπτη 31/12/2015 ώρα 12.30 – 14.30

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Εμπορικό Κέντρο και τους γύρω

δρόμους από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου.

Πλατεία Αγίας Λαύρας (Μητροπόλεως και Κηφισίας)

Έναρξη παραστάσεων 18.30

Σάββατο 2/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Dio

Κυριακή 3/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Dio

Δευτέρα 4/1

Δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές Κλόουν Pan Pan

Τρίτη5/1

Δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές Κλόουν Pan Pan

Σάββατο 9/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Τριστάν

Κυριακή 10/1

Παράσταση μαγικών με τον μάγο Τριστάν

Παιδικές εκδηλώσεις με ειδικά διαμορφωμένα «πάρκα» στην Αθήνα

Christmas Factory
Η μαγεία των Χριστουγέννων επέστρεψε και φέτος, για τρίτη χρονιά, στο Γκάζι. Το Εργοστάσιο Χριστουγέννων άνοιξε τις πύλες του στις 28 Νοεμβρίου 2015 και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2016. Παγοδρόμιο, εργαστήρια, παιχνίδια, λιχουδιές και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων θα σας περιμένουν σε όλη τη διάρκεια των εορτών. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα στο 210 3412124 και 210 8981738 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://thechristmasfactory.gr.
Μουσείο Ακρόπολης

Με ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, την Ακρόπολη φτιαγμένη με Lego, με χαρούμενες μελωδίες και τραγούδια, κεράσματα και άλλες εκπλήξεις, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 19, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2015.

Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο τις γιορτινές μέρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια lego. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη!

Παράλληλα θα υπάρχουν άλλες παιδικές δράσης, όπως το «Φώτισε με τις ευχές σου το Μουσείο» και «Στόλισε τον πέπλο της Αθηνάς», Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες, το «μαγικό» γούρι 2016.

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Πληροφορίες στο 210 9000900

Santa Claus Kingdom «Το Παγωμένο Βασίλειο»
Η παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία υποδέχεται και φέτος τους μικρούς φίλους. Από τις 5 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 7 Ιανουαρίου 2016 το Santa Claus Kingdom σας υποδέχεται σε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο 13.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας. Ένας παραμυθένιος κόσμος γεμάτος μαγεία, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις, που έχει τα πάντα: Πάνω από 40 παιχνίδια, το Παγωμένο Βασίλειο με φαντασμαγορική – παραμυθένια διακόσμηση, ο αληθινός Αϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι της Λαπωνίας, ο Frodi ο χιονάνθρωπος των Χριστουγέννων, η Κουζίνα του Αϊ-Βασίλη με 10 καταστήματα εστίασης, Χριστουγεννιάτικη Αγορά με 20 εμπορικά καταστήματα, Μega Εvents, Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια, Θεατρικές Παραστάσεις κ.α.

Η πρόσβαση στο MEC Παιανίας γίνεται με Μετρό, Προαστιακό, ΟΑΣΑ, Αττική Οδό. Επίσης, υπάρχει δωρεάν μεταφορά από το Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Με ένα ημερήσιο εισιτήριο διαρκείας (All Day Pass) αξίας 13 € για τα παιδιά και 8 € για τους ενήλικες έχετε απεριόριστη συμμετοχή σε 40 παιχνίδια για μια ολόκληρη ημέρα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6199777 και στο santaclauskingdom.com.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here