Πρωτοβουλίες Παυλόπουλου για να μείνουμε στην Ευρωζώνη

ΦΩΤΟ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Πρωτοβουλίες που μπορεί να υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας κατά την υποδοχή του αρχηγού του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε, μπροστά στις κάμερες, πως θα κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κινούμενος ακόμη και στα όρια των αρμοδιοτήτων του, για να μείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. ¨Θα κάνω ότι μου αναλογεί, θα υπερβώ ακόμη και αυτό που φαίνεται ότι μου αναλογεί από τις αρμοδιότητες μου», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβεβαιώσεις που όπως υπονόησε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης τους ο κ. Θεοδωράκης, τον ικανοποίησαν πλήρως.

Αν βέβαια ο κ. Παυλόπουλος εννοεί την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνομιλιών με ηγέτες της ΕΕ, τους οποίους γνωρίζει από την πολιτική δράση του του παρελθόντος στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, αυτό είναι και προφανές και αναμενόμενο. Και πάντως, δεν φαίνεται, από μόνο του, να υπερβαίνει το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως είθισται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εκπροσωπεί τη χώρα και τα συμφέροντα της στο εξωτερικό.

Ο κ. Θεωδωράκης ανέπτυξε την θέση του για την ανάγκη σύγκλισης του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξήγησε στον κ. Θεοδωράκη πως με βάση τις συνταγματικές διατάξεις, αρμόδιος για την σύγκλιση του Συμβουλίου είναι ο πρωθυπουργός.

Χ.Ζ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here