Προχωρεί σε νόμο για να απαλλαγεί από τους εργολάβους το υπουργείο Υγείας -Η κόντρα Πολάκη με νοσοκομειακούς

Με νομοθέτημα και όχι απλά υπουργική απόφαση θα απαλλαγεί το υπουργείο Υγείας από τους εργολάβους καθαριότητας στα νοσοκομεία, μετά την τροχοπέδη που αυτοί βάζουν χρησιμοποιώντας το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ «πάγωσε»  τους διαγωνισμούς για  προσλήψεις καθαριστριων με ατομικές συμβάσεις ευνοώντας προσωρινά τους εργολάβους που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα -το Συμβούλιο ανέστειλε τις προσλήψεις μέχρι να κριθεί η υπόθεση οριστικά από την δικαιοσύνη.

Μετά απο αυτό το υπουργείο Υγείας ανακοινωσε ότι

  • «Αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η απομάκρυνση των εργολάβων από τα δημόσια νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας».

Το ΠΑΣΟΚ  έβγαλε ανακοίνωση ανάλογου ύφους με των τελευταίων ημερών ότι «νόμος είναι το δικιο του Πολάκη» και εστιάζεται σε έναν παράνομο όπως αναφέρει διορισμό στο νοσοκομείο Λάρισας επειδή συμφωνα με το νόμο διοικητής η αναπληρωτής  δεν μπορεί να ορίζεται εργαζόμενος -όμως μετά την ενοποίηση των δύο νοσκομειων της Λάρισας ο  ορισθείς φέρεται ως εργαζομενος. Η ανακοίνωση καταλήγει επιτιμητικά για τον νέο άνθρωπο στη διοίκηση λέγοντας ότι

  • «στο ΣΥΡΙΖΑ  στέρεψαν  οι διαθέσιμοι και πλέον ψάχνουν στα αζήτητα».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπενθυμίζουμε ότι είναι 15 μέρες τώρα που μαίνεται νέος  «πόλεμος» μεταξύ δικαστικων λειτουργών και υπουργείου Υγείας, στο πρόσωπο κυρίως του Πολάκη. Τα πνευματα οξύνθηκαν  όταν ο Πολάκης μίλησε πάλι για κυκλώματα στη δικαιοσυνη που παίζουν το παιχνιδι εργολάβων, επειδή δικαστήριο των Τρικάλων έδωσε εντολή για σύλληψη του  διευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων

Νοσοκομείο-Τρικάλων-650x379

Στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν διακοπεί οι συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας και  πολλές από αυτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, προσπαθώντας να σταματήσουν τις προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο όταν κατέθεσε μήνυση ο εργολάβος καθαριότητας που «είχε» το νοσοκομείο Τρικαλων,  δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή και συνελήφθη ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου! Ο Πολάκης με τη γνωστή πλέον ιδιοσυγκρασία του σχολίασε  δηκτικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook «Η απόφαση για τις ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους στα συνεργεία καθαριότητας,φύλαξης και σίτισης θα προχωρήσει ό,τι μέσα «νόμιμα» ή μη χρησιμοποιήσουν οι μηχανισμοί αυτών που θίγονται σε υπόγειες διαδρομές με παρακρατικά κυκλώματα».

Το σχόλιο ξεσήκωσε τους δικαστικούς λειτουργούς και τώρα το υπουργείο Υγείας αισθάνεται ότι είναι «υπό επίθεση» σε μια βεντέτα.

ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Μια χαμηλου επιπέδου κόντρα άρχισε με τον Πολάκι και για την επέμβαση που έκανε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Ο ΙΣΑ (δηλαδή ο Πατούλης) τον εγκάλεσε ότι δεν ήταν νόμιμο να χειρουργήσει επειδή ήταν… υπουργός  και ο Πολάκης φυσικά απάντησε ότι «παραμένει γιατρός και δεν θα απολογηθεί γι αυτό». Μετά όμως τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς.

Μπήκε στο χορό η  ΠΟΕΔΗΝ  που επειδή ο Πολάκης είπε ότι είναι λειτουργικό το νοσοκομείο της Σαντορίνης, έβγαλε ανακοινωση με όλες τις ελλείψεις στα ελληνικά νοσκομεία αλλά με ύφος και υπονοούμενα που εκνεύρισαν τον ούτως ή άλλως ευερέθιστο Πολάκη. Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για τα σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία, αλλά με δυο εκφάνσεις που αδικούν και την ουσία της αντιπαράθεσης -γιατί ασφαλώς τα νοσκομεία αντιμετωπιζουν οξύτατα προβλήματα. Ομως η ανακοινωση χαρακτήριζε τον Πρωθυπουργό Μαυρογιαλούρο αλλά μιλούσε και άτοπα και υπαινικτικά για την επέμβαση του Πολάκη περί αιμορροϊδων. Αυτό έκανε τον Πολακη πάλι να εκμανεί και να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με ύφος που επισης αδικει την ουσία της υπόθεσης αλλά και τον ίδιο:

  • «Δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες»

Η ΠΟΕΔΗΝ (στο ΔΣ της οποίας όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) επανήλθε

  • «Αναλώσιμος υπουργος και τυφεκιοφόρος της κυβέρνησης είναι ο Πολάκης. Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της . Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας .Καλές κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης» (αναφερομενος στις κορδέλες εγκαινίων του νοσκομείου Σαντορίνης προ ημερών απο τον πρωθυπουργο)

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here