Προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης στη Βουλή. Επεισόδιο Σκουρλέτη-Χ.Α.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κατόπιν της νέας τοποθέτησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη στις προηγούμενες απειλές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές της Χ.Α. απάντησαν εκ νέου με ύβρεις εναντίον του υπουργού, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης να δώσει εντολή για απομάκρυνση του χρυσαυγίτη Λαγού από την αίθουσα της Ολομέλειας και να διακόψει προσωρινά τη διαδικασία της συζήτησης.

Το επεισόδιο ξεκίνησε νωρίτερα το μεσημέρι, όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέβηκε στο βήμα, μετά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α. Χρήστο Παππά, τονίζοντας ότι «Δεν έχετε δικαίωμα να επικαλείστε την κοινωνική ευαισθησία όταν υπερασπίζεστε τα κρεματόρια, ό,τι πιο επαχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία», κάποιοι βουλευτές της Χ.Α. αντέδρασαν τη στιγμή που μιλούσε ο υπουργός, και τη στιγμή εκείνη ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε: «ενέχεστε για δολοφονίες… οι «μαύρες» κραυγές δεν θα πνίξουν την φωνή της Δημοκρατίας… να πάτε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς απάντησε έπειτα από μερικές ώρες στα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι «Έσείς πουλάτε προστασία στο μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ, που λίαν συντόμως θα το πάτε στο 4%, που και τότε θα συνεχίσουν να τρώγονται οι συνιστώσες σας σαν τα σκυλιά».

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι ο βουλευτής της Χ.Α. είπε μέσα στην αίθουσα της Βουλής «να πείτε στην οικογένειά σας να προσέχει» απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη, και συμπλήρωσε ότι «αποφύγατε να απαντήσετε για το ότι είστε ένα κόμμα που υποστηρίζετε τα κρεματόρια, τη χούντα και εχθρεύεστε τη δημοκρατία», ενώ τέλος αντίκρουσε την απειλή του Χ. Παππά ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί στο εδώλιο, σημείωνοντας ότι «η Χ.Α. βρίσκεται στο εδώλιο, κατηγορούμενη για δολοφονία. Όταν τελειώσει αυτή η υπόθεση, τότε να έχετε το πολιτικό ανάστημα να μιλάτε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here