Προσφυγικό δράμα: Αλλα τρία παιδιά και δύο γυναίκες πνίγηκαν στο Αιγαίο

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την χωρίς τέλος προσφυγική τραγωδία αλλά και το διαρκές έγκλημα που διαπράττεται στο Αιγαίο, υπό την ανοχή και τα υποκρτικά δάκρυα της Δύσης.  Τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά σε Καστελόριζο και Φαρμακονήσι.  

Συγκεκριμένα, ένα οκτάχρονο παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο στο Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Τουρκία προς Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρό. Σε άλλο περιστατικό ανοικτά του Καστελόριζου ανασύρθηκαν νεκρές δύο γυναίκες, ένα βρέφος και ένα ακόμη παιδί.

Στο Φαρμακονήσι

Το οκτάχρονο παιδί επέβαινε σε λέμβο με 110 πρόσφυγες που ταξίδευαν από Τουρκία προς το Φαρμακονήσι. Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τους γονείς του άτυχου παιδιού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Τουρκία στο Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Επιβατηγό πλοίο μεταφέρει όλους τους πρόσφυγες από το Φαρμακονήσι στη Λέρο. Το άτυχο παιδί και οι γονείς του θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στο Καστελόριζο

Στις 9:30 το πρωί ένα ιστοπλοϊκό με αμερικανική σημαία διέσωσε 11 πρόσφυγες στα ανοιχτά του Καστελόριζου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα ακόμη παιδί και δύο γυναίκες. Ένας ακόμη άνδρας αγνοείται.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here