Προσφυγή ΟΑΣΘ κατά εργαζομένων- Χωρίς συγκοινωνίες η Θεσ/νίκη

Να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας στην οποία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ζητά με αγωγή που κατέθεσε στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρός του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης, είπε:«Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένους του Οργανισμού και επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε τα δίκια τους η αγωγή που καταθέσαμε αφορά το να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα» ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα». «Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή» διευκρίνισε.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επιμένουν στη απόφασή τους για την επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας από σήμερα, ενώ από το πρωί βρίσκονται σε επαφές με τους νομικούς τους συμβούλους, προκειμένου και αυτοί να «απαντήσουν» με τη σειρά τους στην αγωγή που κατατέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 απασχολούμενοι στον Οργανισμό διεκδικούν δεδουλευμένα 6,3 εκατ. ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here