Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις οι αγρότες

ΦΩΤΟ: CNN.gr

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες, με σκοπό να διεκδικήσουν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης.

Σε συνεδρίασή τους την Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας, η οποία διοργανώθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων του περασμένου Ιανουαρίου, οι αγρότες αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους αρχικά με τοπικά συλλαλητήρια και σταδιακά να κατευθυνθούν προς τις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ, οι αποφάσεις ελήφθησαν από αγρότες που συμμετείχαν από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έξω από το χώρο της εκδήλωσης είχαν παραταχθεί συμβολικά πολλά τρακτέρ.

Στην εν λόγω συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι καθώς όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι αγρότες «η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα».

Από τη δική του μεριά, ο κος Βαγγέλης Μπούτας, αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα και πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, τόνισε ότι «πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά μέτρα και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτόν τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει…».

Τέλος, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων να ξανασυνεδριάσει πιθανότατα στις 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασισθεί η κάθοδος των τρακτέρ στα νέα μπλόκα της Εθνικής Οδού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here