Προς διάλυση το Ποτάμι: Αλλος για Φώφη τραβά και άλλος για Μητσοτάκη

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συνεχίζονται οι αναταράξεις και οι φυγόκεντρες τάσεις στα μικρότερα κόμματα που αισθάνονται ότι απειλούνται με πολιτική εξαφάνιση. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού Ι. Φωτήλα, ο οποίος ζητά να συμπλεύσει το Ποτάμι με τη ΝΔ  και να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποκτήσει μία νέα δυναμική.

Από την άλλη, ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Α. Λυκούδης δήλωνε ότι βλέπει με καλό μάτι την πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά για δημιουργία μιας μεγάλης συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων με εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Το θέμα εδώ είναι ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού, βλέπουν τελείως διαφορετικά το τρόπο της επιβίωσής τους, καθώς άλλοι τραβούν προς τα δεξιά και άλλοι τάσσονται υπέρ ενός προοδευτικού πόλου, αποδεικνύοντας περίτρανα το θολό ιδεολογικό περίβλημα του αλλά και το συνοθύλευμα απόψεων και συμφερόντων που οδήγησαν στην δημιουργία του.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή συνέντευξη του βουλευτή Χ. Θεοχάρη, ο οποίος εμμέσως έθετε θέμα ηγεσίας και προσανατολισμού.

Τι λέει ο Ι. Φωτήλας

Με δηλώσεις του στο Μέγκα, ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, έβαζε την πρώτη υποψηφιότητα για προσχώρηση στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει και θα το προτείνω είναι να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα πρόκειται για μία «τίμια» και «δημιουργική» συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία «σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλήσεων» γιατί, όπως είπε, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος από τηλεοράσεως, αυτήν την συγκεκριμένη πολιτικήμάποψη δεν την έχει εκφράσει ακόμη στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος της ΚΟ του κόμματος.

«Εάν πραγματικά με ενδιέφερε η βουλευτική έδρα θα πήγαινα προς το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα που δημιουργεί πιστεύω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δώσουμε ένα καίριο πλήγμα στη στασιμότητα και τον λαϊκισμό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here