Προπαγανδιστικό εξώφυλλο ακροδεξιού περιοδικού: «Ο ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης»!

Σάλο έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του ακροδεξιού πολιτικού περιοδικού περιοδικού wSieci στην Πολωνία. Απεικονίζει μία «καθαρόαιμη» Ευρωπαία, τυλιγμένη με τη σημαία της ΕΕ, η οποία μοιάζει να πέφτει θέμα σεξουαλικής επίθεσης από σκουρόχρωμους άντρες, προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να την ακινητοποιήσουν και να της σκίσουν τα ρούχα. 

Ο τίτλος-ντροπή «Ο ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης» επιχειρεί να προπαγανδίσει την σκλήρυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό ζήτημα.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρομοιάζουν τους Πολωνούς δημοσιογράφους ως συνεχιστές των προπαγανδιστών των ναζί, οι οποίοι πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έδειχναν στα έντυπα τους γυναίκες να δέχονται επιθέσεις από Εβραίους ή Αφρικανούς.

Σημειώνεται ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας έχει συμφωνήσει να δεχτεί στο έδαφός της μόλις 6.800 πρόσφυγες, αριθμό που αντιστοιχεί στο 1,1% των ανθρώπων που έχουν φτάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Παρά τον εξαιρετικά μικρό αριθμό των προσφύγων, στην Πολωνία έχουν καταγραφεί δεκάδες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Όσον αφορά αυτές καθ’ αυτές τις επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς, τη Δευτέρα,σύμφωνα με τον Independent, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μόλις τρεις από τους 58 συλληφθέντες για τις επιθέσεις στην Κολωνία ήταν πρόσφυγες. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν μετανάστες από την βόρεια Αφρική, που μάλιστα βρίσκονταν αρκετό καιρό στη Γερμανία και δεν είχαν καταφτάσει με το πρόσφατο μεταναστευτικό κύμα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here