Προκλητικές γραφικότητες τούρκων βουλευτών κατά Ελλάδας για τα 18 νησιά

Στα όρια της γραφικότητας έφτασε η πλειοδοσία επίδειξης αδιαλλαξίας στη Τουρκία. Τούρκοι βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται μάλιστα από το Λαικό ρεπουμπλικανικό Κόμμα των κεμαλιστών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρόεδρό τους, Ερντογάν, προχώρησαν μέσα στη τουρκική Βουλή, σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, νε επίδικο θέμα τα 18 νησιά που η γείτων χώρα θεωρεί δικά της! 

Συγκεκριμένα, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με… κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

«Θα πάω στα νησιά αυτά και αν χρειαστεί θα υψώσω ο ίδιος την Τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τανζού Οζτζάν στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP είχε δηλώσει πρόσφατα ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;». «Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» είχε διερωτηθεί ο Κιλιτσντάρογλου.
Ενας άλλος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, νωρίτερα, είχε επιτεθεί στους κεμαλιστές, λέγοντας ότι τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα όχι με τη συνθήκη της Λωζάνης αλλά με τη συνθήκη του 1947, όταν κυβερνούσε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here