Προκλητικές αντικυβερνητικές δηλώσεις του προέδρου των αστυνομικών-ΣΥΡΙΖΑ: Στα όρια της εκτροπής

«Εμείς μπορεί να μην είμαστε αύριο στο Σώμα, αλλά αυτοί δεν θα είναι κυβέρνηση», είπε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Θεώρησε προφανώς ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για αντικυβερνητική προπαγάνδα. Για δηλώσεις στα όρια της εκτροπής έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις προσβάλουν τον υγιή συνδικαλισμό.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, προσποιούμενοι την διασφάλιση των συμφερόντων αυτών που εκπροσωπούν, ως εφαλτήριο για την μεταπήδηση τους στην πολιτική σκηνή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλο τρόπο και όχι μεθόδους του παρελθόντος που η ίδια η δημοκρατία έχει καταδικάσει» επισημαίνει το Τμ. Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, που κινούνται στα όρια της εκτροπής, τέτοιες μεθοδεύσεις και τέτοιους στόχους φανερώνουν, ενώ παράλληλα προσβάλουν τον υγιή συνδικαλισμό και απαξιώνουν τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφάλειας.

Όσοι σε σύμπνοια με άλλα κέντρα οραματίζονται την ανατροπή της κυβέρνησης, ας ανατρέξουν λοιπόν στην όποια αντιμετώπιση των εργαζομένων από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος.

 Για τις κυβερνήσεις αποφασίζει ο λαός στις κάλπες και όχι τα φερέφωνα στις μεγάλες πίστες

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι τις εργασιακές ομάδες δεν τις βλέπει με κομματικό μάτι,αλλά προσπαθεί να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα, πράγμα που έχει αποδείξει και στους ένστολους εργαζόμενους. Πέραν του ότι η κυβέρνηση αυτή έχει αντισταθεί και αντιστέκεται σε πιέσεις για περικοπές μισθών, ασφαλιστικές και εργασιακές ανατροπές, έχει προσηλωθεί και σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (Π.Δ. Μεταθέσεων, Άδειες προσωπικού, κατάργηση στρατωνισμού σχολών και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αναβάθμιση του ρόλου του Αστυνομικού με αποδέσμευση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων, Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, ίδρυση τηλεφωνικής γραμμής συμβουλευτικής στήριξης Αστυνομικών κλπ), επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί επιτίθενται στη κυβέρνηση. Πριν λίγο καιρό, συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών και των ΜΑΤ, είχαν καταγγείλει την ηγεσία γιατί τους δένει τα χέρια και δεν τους αφήνει να δράσουν ανεξέλεγκτα στα Εξάρχεια!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here