Προκήρυξη για πρόγραμμα υποστήριξης ανέργων από ΜΜΕ

Δύο διαγωνισμοί για την υλοποίηση προγράμματος υποστήριξης 1.633 άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλου προσωπικού από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης,πρόκειται να προκηρυχτούν μέσα στον Ιούνιο από το υπουργείο Οικονομίας .

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ με 8,7 εκατ. ευρώ, αφορά πρώην εργαζόμενους που απολύθηκαν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 12 Ιουνίου 2014.

Για την προκήρυξη των διαγωνισμών η ΕΣΗΕΑ και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συνέστησαν κοινή ομάδα έργου, η οποία προετοίμασε και απέστειλε πρόταση στην αρμόδια εθνική αρχή, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ).

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκαν την πρόταση και ενέκριναν χορήγηση βοήθειας ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις υποστήριξης απολυμένων του κλάδου στην Αττική.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς άνεργους δημοσιογράφους και τεχνικούς, καθώς και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό, υποστηρικτικό), μέσω της υλοποίησης διαφορετικών (ανάλογα με το προφίλ και τις προσωπικές ανάγκες) και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, όπως η παροχή, επαγγελματικής συμβουλευτικής, ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτιση, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και η επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ενώ, τέλος, προβλέπεται και η χορήγηση διαφόρων επιδομάτων συμμετοχής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here