Προβάδισμα Κλίντον-Τραμπ, σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν και επίσημα οι κάλπες για τις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές στην Αιόβα, η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 29 μονάδων έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπένι Σάντερς, για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες η πρώην Πρώτη Κυρία και υπουργός Εξωτεριικώ των ΗΠΑ «διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί του πλησιέστερου αντιπάλου της», καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 59% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%. Ένας τρίτος διεκδικητής του χρήματος των Δημοκρατικών, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του ριζοσπάστη γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους

Την ίδια στιγμή, μεγάλο προβάδισμα έναντι όλων των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, σε εθνικό επίπεδο,  διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες, ο Τραμπ συγκεντρώνει το 40,6% στην πρόθεση ψήφου.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 582 πρόσωπα, ο Τραμπ προσελκύει υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου από εκείνο που εξασφαλίζουν οι τέσσερις ισχυρότεροι αντίπαλοί του αθροιστικά: ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ συγκεντρώνει 10,5%, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον 9,7%, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους 9,2% και ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο 7,2%. Σ

ε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ: 41,4% έναντι 40,8%.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here