Προέλαση Κούρδων στο Χαλέπι, παρά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

 

Παρά τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες μετέχουν και οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) με συμμάχους τους από τη συριακή αντιπολίτευση κατέλαβαν το 70% του εδάφους της πόλης Ταλ Ριφάατ, ανάμεσα στο Χαλέπι και στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Την ίδια στιγμή, η αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει ο κυβερνητικός στρατός, με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας και ιρανικών δυνάμεων, έχει οδηγήσει τις ένοπλες δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ σχεδόν 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) κατηγορούνται από την Τουρκία ως σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ και ως τρομοκράτες, λόγω των αδελφικών τους σχέσεων με το παράνομο στην Τουρκία PKK.

Οι Κούρδοι της Β.. Συρίας ωστόσο, υποστηρίζονται ωστόσο από τις ΗΠΑ  αλλά και από τη Ρωσία, καθώς θεωρούνται αξιόπιστη δύναμη μάχης στο έδαφος, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Μικρές δυνάμεις Σύρων ανταρτών έχουν συμμαχήσει μαζί τους και είναι οι μόνες τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως συμμάχους, αποκαλώντας τες «πατριωτική συριακή αντιπολίτευση».

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες πλήγματα κατά των κουρδικών θέσεων μέσα από το τουρκικό έδαφος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here