Πραξικόπημα σε βάρος καταγγέλλει η Ρουσεφ δείχνοντας τον αντιπρόεδρο

Απόπειρα «πραξικοπήματος»σε βάρος της κατήγγειλε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ είναι ένας από τους «συνωμότες».

 

Η Ρούσεφ που κατηγορείται για παραβίαση των νόμων του προϋπολογισμού της χώρας, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την επανεκλογή της, το 2014, δεν κατονόμασε τον Μ.Τέμερ, ωστόσο είπε ότι τηλεφωνικό μήνυμα που είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας, αποτελεί απόδειξη της συνωμοσίας.

Στο μήνυμα, ακούγεται ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας να αποδέχεται την πρόταση να αντικαταστήσει τη Ρούσεφ και να ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο ίδιος ο Τέμερ σημειώνει ότι το μήνυμα δόθηκε κατά λάθος στη δημοσιότητα.

Σε αυτό, ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας φαίνεται να «κάνει πρόβα» μία πρώτη ομιλία ως πρόεδρος.

«Πολλοί άνθρωποι με προσέγγισαν για πρώτες δηλώσεις προς το έθνος της Βραζιλίας, κάτι που κάνω με σεμνότητα, σύνεση και μετριοπάθεια» ακούγεται να λέει ο Τέμερ στο μήνυμά του.

Το μήνυμα δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από κρίσιμη ψηφοφορία της Κάτω Βουλής για την παραπομπή ή μη της Ρούσεφ.

Τελικά, η επιτροπή της Κάτω Βουλής ψήφισε υπέρ της παραπομπής της προέδρου της Βραζιλίας.

Αναλυτής του BBC σημειώνει ότι καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας, τα σχόλιά του φαντάζουν μάλλον πρόωρα.

Την Κυριακή, αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια της Κάτω Βουλής, ενώ αν η πρόταση παραπομπής ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών, τότε, αυτή θα σταλεί στη Γερουσία.

«Ζούμε περίεργες στιγμές ενός πραξικοπήματος, μιας φάρσας και προδοσίας» δήλωσε η Ρουσέφ και συνέχισε:«Οι μάσκες των συνωμοτών έπεσαν. Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει προδοσία σε βάρος μου, σε βάρος της Δημοκρατίας, απόδειξη ότι ο αυτός ο επικεφαλής συνωμότης δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς τον λαό» είπε η Ρουσέφ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here