«Πράσινο φως» Σκουρλέτη για Μητροπολιτικό πάρκο στου Γουδή

Σε νέα φάση εισέρχεται η υπόθεση του Μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, μετά την έκφραση της αποφασιστικότητας του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, να λύσει τα προβλήματα και να προωθήσει την δημιουργία του. 

Ο κ. Σκουρλέτης είχε συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, τα οποία τον ενημέρωσαν για τα κύρια αιτήματά τους και τον 20ετή αγώνα τους προκειμένου η συγκεκριμένη έκταση να προστατευτεί και να αναπτυχθεί προς όφελος όλων των κατοίκων της Αθήνας.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι παρ’ όλο που πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ξετυλιχτεί το κουβάρι» και να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα για να δοθούν λύσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα λειτουργήσουν συντονισμένα το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα εκκρεμή ζητήματα για να περάσει ο σχεδιασμός στην επόμενη φάση του και να δικαιωθούν οι αγώνες δεκαετιών από πολίτες και κινήματα που υπερασπίστηκαν την περιοχή και την προοπτική της ως ενός σημαντικού χώρου πρασίνου και δημιουργίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ΓΓ του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, η ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ειρήνη Κλαμπατσέα, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιώργος Πατρίκιος.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here