Πράσινοι: Έξω η Χ.Α στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Με ανακοίνωσή τους οι Πράσινοι-αλληλεγγύη επισημαίνουν τα πολιτικά και νομικά προβλήματα που προκύπτουν από την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ Ν. Κοτζιά.

«Επισημαίνουμε|, αναφέρουν, «ότι δεν είναι μόνο μια καταδικαστέα  πράξη – από πολιτική άποψη μια και η ηγεσία της κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και ένα σύνολο άλλων βαριών κατηγοριών. Είναι μια πράξη που έρχεται σε συνέχεια άλλων ανάλογων που συμβάλλουν στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής, αλλά θέτει κι άλλα επιπλέον νομικά και πολιτικά ζητήματα:

–          Η Χρυσή Αυγή, εκπροσωπήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής από 2 άτομα, τον Χρήστο Παππά και τον Κώστα Αλεξανδράκη, το ένα από αυτά, ο Χρ. Παππάς, κατηγορείται για ηγετική θέση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία και φωτογραφίες που τον συνδέουν με ναζιστικές πολιτικές απόψεις.

–        Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όταν η Χρυσή Αυγή έχει εκφράσει δημόσια τη θέση της ότι θέλει ο ελληνικός στρατός να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη!
–  Με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής συζητιόνται θέματα ευρύτερης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας, όταν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες (που χρειάζεται να διερευνηθούν) για χρηματοδότηση ακροδεξιών σχημάτων από πηγές που βρίσκονται κοντά στην εξουσία του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας ώστε να προωθούνται ρώσικα συμφέροντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here