Ποιός ευθύνεται για την προσφυγική κρίση;

Το 58% των Ελλήνων  θεωρεί ότι  για το  προσφυγικό ευθύνονται οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις . Το 19% εντοπίζει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση. Το 61% των Ελλήνων συμφωνεί με την επίκληση του βέτο από την ελληνική κυβέρνηση.

Την στάση της κοινής γνώμης πάνω στα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας καταγράφει  δημοσκόπηση της εταιρείας » Palmos Analysis» για την  Εφημερίδα των Συντακτών.

Για το ασφαλιστικό, ποσοστό 59% των Ελλήνων βλέπει θετικά τη ρήτρα ανάπτυξης για τις συντάξεις. Ποσοστό 59% επιθυμεί τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης. Μόνο το 31% θέλει να αναπτυχθεί ο 3ος πυλώνας (ιδιωτική ασφάλιση) και 61% θεωρεί σωστή την πρόταση της κυβέρνησης να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το εισόδημα τους και όχι με τον χρόνο ασφάλισης. Επίσης το 71% των Ελλήνων πιστεύει ότι η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προστατεύσει τις συντάξεις. Μόνο το 17% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Για την αδειοδότηση των καναλιών, το 79% των Ελλήνων πιστεύει ότι το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών την τελευταία 25ετία δεν είναι διαφανές και δεν αποκλείει φαινόμενα διαπλοκής. Ποσοστό 73%, κρίνει αρνητική τη συμβολή των καναλιών στην αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, 64% εκτιμά ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου πρέπει να είναι η πάταξη των φαινομένων διαπλοκής. Μόνο το 29% θεωρεί προτεραιότητα να μην κλείσει κανένα από τα υπάρχοντα κανάλια. Το 67% θεωρεί θετική την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Για τη λίστα Μπόργιανς, ποσοστό 65% των Ελλήνων θεωρεί πως η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τη λίστα Μπόργιανς, οι οποίες σχετίζονται με τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή.

Για το κύκλωμα των εκβιαστών, το 84% των Ελλήνων ζητά αυστηρότερο έλεγχο στην κρατική διαφήμιση, ενώ 38% θεωρεί ότι τα φαινόμενα κακοδιαχείρησης της κρατικής διαφήμισης αναπτύχθηκαν στην περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here