ΠΟΣΔΕΠ: Οχι στην » κλοπή» των χρημάτων των Πανεπιστημίων

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Η ΠΟΣΔΕΠ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αν και τα Πανεπιστήμια δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από την χρηματοδότηση του 2015 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες, η κυβέρνηση ζητεί να πάρει τα αποθεματικά τους. Αυτή η απόφαση αναφέρει η ΠΟΣΔΕΠ θα οδηγήσει στην ανεργία και στην ανέχεια χιλιάδες νέους επιστήμονες και τα Πανεπιστήμια μας στην απαξίωση, τη διεθνή απομόνωση και το μαρασμό.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ ε’ιναι η εξής: Η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, προσπαθεί να υφαρπάξει τα χρήματα των Πανεπιστημίων που δεν της ανήκουν.

Παράλληλα, δεν ανταποκρίνεται ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι σ’ αυτά.Συγκεκριμένα
α) περικόπτει δραστικά ακόμη κι αυτή την εξευτελιστική χρηματοδότηση που είχε κατρακυλήσει στα τραγικά χαμηλά επίπεδα του 2014
β) δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ ούτε προς ένα Πανεπιστήμιο από τη χρηματοδότηση του 2015.
Αντί αυτού, ζητά και να πληρωθεί από πάνω, από ξένα χρήματα.
Τα χρήματα αυτά, προέρχονται από διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, από ιδιωτικές χορηγίες, από τα κληροδοτήματα των Πανεπιστημίων, από παρεχόμενες υπηρεσίες των Πανεπιστημίων προς τρίτους και άλλες πηγές επίσης άσχετες με την κυβέρνηση.
Οι Πρυτάνεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να τα διαθέσουν για αλλότριους σκοπούς.
Τα Πανεπιστήμια ήδη δε μπορούν να λειτουργήσουν. Με την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, εκτός των άλλων, δε θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί χιλιάδων νέων ερευνητών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, τεχνικών έρευνας κ.λ.π.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην «κλοπή» των χρημάτων αυτών που δεν της ανήκουν και θα οδηγήσουν στην ανεργία και στην ανέχεια χιλιάδες νέους επιστήμονες και τα Πανεπιστήμια μας στην απαξίωση, τη διεθνή απομόνωση και το μαρασμό.
.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here