Πορτογαλία: Ενα ολόκληρο χωριό δεν ψήφισε στις προεδρικές εκλογές

Με αίτημα να επανασυνδεθεί σιδηροδρομικά η κοινότητά τους με τη γειτονική πόλη του Πόρτο, οι κάτοικοι του χωριού Μούρο στη βόρεια Πορτογαλία αρνήθηκαν να ψηφίσουν σήμερα στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα.

 

«Τα εκλογικά τμήματα έμειναν ανοιχτά από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί, δηλαδή το ελάχιστο νόμιμο διάστημα, όμως ούτε ένας ψηφοφόρος δεν ήρθε να ψηφίσει, όλοι τους είναι αλληλέγγυοι με το κίνημά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κάρλος Μάρτινς.

Στο Μούρο είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1.600 ψηφοφόροι.

Οι πορτογαλικοί σιδηρόδρομοι σταμάτησαν από το 2002 να εξυπηρετούν την κοινότητα των 2.000 κατοίκων που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Πόρτο.

«Είναι αδύνατον να μετακινηθούμε, δυσκολευόμαστε να πάμε στον γιατρό, να πάμε τα παιδιά στο σχολείο και να πάμε στις δουλειές μας», εξήγησε η 62χρονη Μαρία Ντολόρες Βιβέιρο, μια άνεργη έμπορος.

Από το 2002 προβλέπεται ότι το χωριό θα συνδεθεί με το μετρό του Πόρτο, όμως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το πότε θα επεκταθεί η γραμμή η οποία σταματά σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Μούρο.

Οι κάτοικοι της κοινότητας είχαν μποϊκοτάρει επίσης, για τους ίδιους λόγους, τις προεδρικές εκλογές του 2011 και τις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 2014.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here