Πορεία συνταξιούχων κατά νέων περικοπών στο ασφαλιστικό

 

Στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και  Ηρώδου Αττικού, σταμάτησε η πορεία των συνταξιούχων κατά νέων περικοπών στις συντάξεις. Αστυνομικές κλούβες τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τελικά αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγρα Γεροβασίλη στην οποία παρέδωσε τα αιτήματά τους.  

Τη πορεία οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Συνταξιούχων. Περισσότεροι από 1.200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά και κατόπιν μετέβησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου. Εκεί μερίδα συνταξιούχων πέταξε αβγά στην πρόσοψη του υπουργείου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν συνταξιούχοι από την Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

«Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Μπορούμε να τους σταματήσουμε», «Απαιτούμε αποκατάσταση των συντάξεών μας», «Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις, φάρμακο-υγεία δωρεάν για όλους» αναγράφουν κάποια από τα πανό των συνταξιούχων, που απαιτούν να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων, αποκατάσταση όλων των περικοπών σε συντάξεις και δώρα, καθώς και κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων.

Δηλώνουν επίσης αντίθετοι με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ ζητούν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here