Πορεία ΑμεΑ στο κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις, για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

ΦΩΤΟ: IN TIME (Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Από κοινού οι δύο συγκεντρώσεις κατευθύνονται μέσω της Σταδίου προς τη Βουλή.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σε μήνυμά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναφέρει ότι «στις 2 Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Θέλουμε να ζήσουμε! Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!

»Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.

»Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας ‘Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!’, παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, τη δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση»..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here