«Πολιτισμένα» εγκλήματα: Αλλοι 38 νεκροί πρόσφυγες, τα 11 παιδιά, στις ακτές της Τουρκίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Το ατιμώρητο, διαρκές έγκλημα της πολιτισμένης Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες, αποκτά χαρακτηριστικά πρωτοφανούς βαρβαρότητας. Δεκάδες πρόσφυγες πνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου, αλλά η ΕΕ επιμένει να ζητά καλύτερη και αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Δηλαδή ακόμη περισσότερους θανάτους, ακόμη περισσότερα εγκλήματα.

Σήμερα Δευτέρα, άλλη μια τραγωδία σφράγισε την απίστευτη περιπέτεια των ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά καταδεικνύοντας ότι για την πολιτισμένη Δύση, οι θάνατοι αθώων ανθρώπων ισοδυναμεί απλά με αριθμούς!

Για όσους βλέπουν πίσω από τους αριθμούς τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Τουλάχιστον 38 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 11 παιδιά,χάθηκαν  σε δύο ναυάγια στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Είκοσι επτά άνθρωποι χάθηκαν έχοντας ξεκινήσει από το Αδραμύττιο και άλλοι έντεκα βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό στο ναυάγιο πλοιαρίου που είχε ξεκινήσει από την πόλη Δεκελί με προορισμό το νησί της Λέσβου.

Έντεκα παιδιά ξεψύχησαν στο ναυάγιο στο Αδραμύττιο.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες των τουρκικών μέσων κάνουν λόγο για τρεις διασωθέντες μεταξύ των προσφύγων που είχαν αναχωρήσει με βάρκα από το Δεκελί, κοντά στη Σμύρνη. Τέσσερα άτομα διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή από το ναυάγιο στα ανοιχτά του Αδραμύττιου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here