Πολάκης, ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία: Δεν λείπουν φάρμακα

«Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» για την κατάσταση στην Υγεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας ότι δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια». Σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Πολάκη, το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πάνω από 4 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Είχε προηγηθεί χθες η δημόσια κόντρα μέσω facebook, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο:

«Πάρτε το χαμπάρι: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας, ότι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανίζεις, εμείς το φτιάχνουμε, χωρίς εσάς, αλλά με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία.», έγραψε ο κ. Πολάκης.

«Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου» αναφέρει μεταξύ άλλων η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον του:

«Σύντομα, ωστόσο, θα έρθει αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη, καθώς εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποιεί (‘προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι’, ‘που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις’, ‘αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]’, ‘η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας’, ‘Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη’ και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και ελεγκτές και η ΠΟΕΔΗΝ θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία. Ήδη συντάσσεται μήνυση εις βάρος του απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί εις βάρος του και αγωγή με αίτημα την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης κατά Ξανθού-Πολάκη

Στην αντιπαράθεση Πολάκη-ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Alpha 989 αναρωτήθηκε: «Ο κ. Πολάκης ανακάλυψε ότι αυτοί της ΠΟΕΔΗΝ είναι κακοί. Όταν ήταν υπουργός Υγείας ο Άδωνις ήταν καλοί (ΠΟΕΔΗΝ) και τώρα επί Πολάκη είναι κακοί; Ενώ το σύστημα υγείας έχει τόσα προβλήματα ο Πολάκης και ο Τσίπρας ζουν σε έναν φαντασιακό κόσμο. Αυτοί δεν κάνουν καμία, ουσιαστικά, μεταρρύθμιση. Ο κος Πολάκης και ο κος Ξανθός δεν μιλάνε με κανέναν, δεν μιλάνε καν, ξέρουν μόνο να βρίζουν.

» Λένε τώρα ότι έχει αυξηθεί κατά 3-4.000 το προσωπικό των νοσοκομείων. Δεν έκαναν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές αλλά σε καθαρίστριες και φύλαξη. Έτσι χάνουν λεφτά γιατί τους κοστίζει περισσότερο. Το κράτος όμως βρίσκει λεφτά από τους δικούς μας φόρους.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here