Ποιός είναι ο Κριστιάν Γκολομέεβ -στις 4.30 τα χαράματα η προσπάθεια του Έλληνα μαχητή

Αληθινός μαχητής ζωής ο 23χρονος αθλητής, που γεννήθηκε ορφανός καθώς η μητέρα του πέθανε στη γέννα από ιατρικό λάθος και ο πατέρας του, σπουδαίος κολυμβητής κι εκείνος, ο Τσβετάν – Τσέτσο Γκολομέεβ, χάθηκε ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο όταν ο αθλητής ήταν 16 ετών.

Ο Κριστιάν, που έχει  δύο αδέλφια, γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1993 στην  Βουλγαρία, Οταν πέθανε η μητέρα, ο πατέρας  πήρε τον Κριστιάν και τα δύο μεγαλύτερα αγόρια του, Ιβάν και Νικόλα, και ήρθε στην Ελλάδα -συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πάλεψε για να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στα παιδιά του, εργαζόμενος ως προπονητής κολύμβησης.

Ο Τσέτσο αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία για το έργο του στον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείο, και ο χαρισματικός Κρίστιαν, με τα γονίδια του νικητή πατέρα του και την καθοδήγηση του, έκανε περιοδία στα βάθρα των διοργανώσεων.

Το 2010 δυστυχώς ο πατέρας,  ύστερα από  οκτάμηνη μάχη με τον καρκίνο, έχασε…

Αυτό το γεγονός  ανάγκασε τον Κριστιάν να εγκαταλείψει το Ηράκλειο και να μετακομίσει στον Πειραιά, όπου με την καθοδήγηση του Άκη Οικονόμου στον Εθνικό συνεχίζει να διαπρέπει. Εν τω μεταξύ του προσφέρθηκε υποτροφία από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ για το οποίο και ήδη αγωνίστηκε αφού φοιτά εκεί

Είναι ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής (μετά τον Ανδρέα Βαζαίο στα 200μ. μικτή ατομική) που προκρίθηκε σε  ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατετάγη πέμπτος στην δέκατη προκριματική σειρά των 50 μέτρων ελεύθερο με επίδοση 21.93 και δέκατος στο σύνολο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν  στις 4 τα ξημερώματα της αυριανής μέρας («απόψε», Πέμπτη προς Παρασκευή). Το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ είναι 21.87 (ο πρώτος είχε στους Ολυμπιακούς σήμερα 21.49 αλλά ποτέ δεν ξέρεις…)

Στο βιντεο, μικρότερος, όταν ακόμα «ονειρευόταν» τους Ολυμπιακούς αγώνες:

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here