Ποιούς θα συναντήσει στη Ν.Υόρκη ο Αλ. Τσίπρας-Ολες οι επαφές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Ν.Υόρκη όπου θα βρεθεί από το Σάββατο προκειμένου να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είναι αρκετά πυκνό. Οπως προκύπτει ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές και συζητήσεις μεταξύ άλλων, με τους προέδρους της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, της Παλαιστίνης, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, τον δήμαρχο της Ν.Υόρκης Ντε Μπλάσιο και άλλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Θα αναχωρήσει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών καθώς και δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, κ. B. De Blasio, και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Bill Clinton.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here