Ποιοί είναι οι νέοι βοηθοί Συνήγοροι του Πολίτη

 

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κατόπιν πρότασης του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Ποττάκη, διόρισε τους έξι βοηθούς Συνηγόρους.

Η νομικός κυρία Καλλιόπη Λυκοβαρδή, ο νομικός και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Νικολόπουλος και η νομικός, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων κυρία Ευανθία Σαββίδη, ορίσθηκαν ως βοηθοί Συνήγοροι του Πολίτη. Θα εποπτεύουν και θα συντονίζουν τη λειτουργία των τομέων που αφορούν την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις σχέσεις κράτους-πολίτη.

Πριν τρεις μήνες εξελέγη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής –με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής– ο κ. Ανδρέας Ποττάκης, δικηγόρος και διδάκτορας Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ανανεώνεται η θητεία και παραμένουν στη θέση του βοηθού Συνηγόρου ο κ. Χρήστος Αρ. Ιωάννου (κοινωνική προστασία), οικονομολόγος με ειδίκευση στα Οικονομικά της Εργασίας, τη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και τις Εργασιακές Σχέσεις, ο κ. Ιωάννης Σαγιάς (ποιότητα ζωής), οικονομολόγος με ειδίκευση σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού του χώρου σε αστικό και περιφερειακό επίπεδο, αναπληρωτής καθηγητής Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο κ. Γεώργιος Μόσχος (δικαιώματα του παιδιού), νομικός-εγκληματολόγος, ειδικός σε θέματα ανήλικων παραβατών, κοινωνικά αποκλεισμένων νέων και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, συνιδρυτής της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποχώρησε μετά τη λήξη της θητείας του αυτοδικαίως ο κ. Βασίλης Καρύδης, νομικός-εγκληματολόγος, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης, σωφρονιστικού συστήματος και μέτρησης της εγκληματικότητας, καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν βοηθός Συνήγορος που συντόνιζε τον τομέα δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και τον τομέα ισότητας των φύλων, ενώ εκτέλεσε χρέη Συνηγόρου του Πολίτη από τον Οκτώβριο 2015 μετά την αυτοδίκαιη αποχώρηση της  κυρίας Καλλιόπης Σπανού και ως την εκλογή του κ. Ποττάκη τον περασμένο Ιούλιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here