Ποινική δίωξη για απιστία κατά Α.Βγενόπουλου και 14 στελεχών της Marfin

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Aντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας βρίσκεται ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η υπόθεση αφορά χορήγηση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Μarfin στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών ήταν επισφαλές και δόθηκε χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Μαζί με τον επιχειρηματία διώκονται και 14 στελέχη της Τραπεζας Μarfin, ενώ η Αγγελική Φράγκου κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αντωνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, κατ’ εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Τα πρώτα 75 εκατ. ευρώ του δανείου χορηγήθηκαν το 2006, το οποίο στη συνέχεια  με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το δάνειο φέρεται να δόθηκς προκειμένου να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG  και ΜRB. Του ομίλου δηλαδή που άνηκε η Τραπεζα η οποία χορήγησε το δάνειο.

Tην υπόθεση είχε χειριστεί η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, η οποία όμως την έθεσε στο αρχείο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here