Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Με την επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία, θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

AdTech AdΣύμφωνα με πληροφορίες, συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

 

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν:

Από τον ακαδημαϊκό χώρο:

Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ

Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ

Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ

Νίκος Μουζέλας, Ομότιμος Καθηγητής LSE

Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ

Από τον επιχειρηματικό χώρο:

Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ

Από τον χώρο της τέχνης: Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός.

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης θα μετέχει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, αρνήθηκε.

Η επιτροπή θα αναλάβει να διοργανώσει συζητήσεις και θεματικές εκδηλώσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας, με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

Σε δεύτερη φάση, τα συμπεράσματα από την δημόσια αυτή συζήτηση θα συγκεντρωθούν με την διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Μετά το τέλος της διαβούλευσης, την Άνοιξη του 2017, η Οργανωτική Επιτροπή θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και θα παραδώσει την έκθεσή της σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως ορίζεται από το άρθρο 110 του Συντάγματος και τον κανονισμό της Βουλής, με την κυβερνητική πλευρά να εκτιμά ότι ο δημόσιος διάλογος μέσω της επιτροπής δεν αντίκειται, αλλά εμπλουτίζει τη συνταγματικά προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here