Ποιά είναι η εταιρία που «κρέμασε” εσωκομματικές εκλογές και ΝΔ

Μια ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια, με την επωνυμία infosolutions και έδρα στη Γλυφάδα, είναι αυτή που «κρέμασε” τις  εσωκομματικές εκλογές αλλά και την ίδια τη ΝΔ. Η εταιρεία επιλέχθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή  της Ν.Δ. με κριτήριο την πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά, για να διεξαγάγει τις εσωκομματικές εκλογές. Το συνολικό κόστος ανερχόταν στις 700.000 ευρώ για τη πρώτη Κυριακή και σε άλλα 150.000  εάν υπήρχε επαναληπτικό γύρος.

Οπως αναφέρει το Vimaonline, επισκέφθηκε την δηλωμένη διεύθυνση της εταιρείας στη Γλυφάδα και στο κουδούνι του κτιρίου δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την έδρα της εκεί. Στα κουδούνια του κτιρίου δεν αναφέρεται πουθενά η επωνυμία της εταιρείας που ανέλαβε αυτό το μεγάλο έργο για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα στο κτίριο σύμφωνα με ότι αναγράφεται στα κουδούνια, στεγάζεται ένα φοροτεχνικο γραφείο, μια επιχείρηση ασφαλειών και τέλος μια επιχείρηση που ασχολείται με κτηματομεσιτικά.

To πιο περίεργο απ όλα ωστόσο είναι ότι η ιστοσελίδα της εταιρίας, που ασχολείται με το Διαδίκτυο, δεν υπάρχει αλλά βρίσκεται Under Constraction (υπό κατασκευή). 

 Η συγκεκριμένη εταιρεία επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είχε αναλάβει πάντως άλλα έργα, πολύ μικρότερου κόστους, αναφέρει το vimaonline.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers.

Μεταξύ άλλων, παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα και επίλυε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του δικτυακού εξοπλισμού.

Εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία Infosolutions είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με την «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” για παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Οσον αφορά τις εκλογές της ΝΔ, η εταιρεία έπρεπε να στείλει  τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες στους υπευθύνους των ΝΟΔΕ τις τερματικές συσκευές (tablets) και μια πλαστική κάρτα με μοναδικό, κρυφό κωδικό για τη διεξαγωγή των εκλογών. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός των συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών, η σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, η εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και η τηλεφωνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκλογών, η επιτόπια τεχνική υποστήριξη στα εκλογικά κέντρα στους 52 νομούς και η προμήθεια 2.500 tablets (αξίας περίπου 230.000 ευρώ).

Μετά το φιάσκο και την αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας, η ΚΕΦΕ έριξε την ευθύνη στην Infosolutions και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως επέστρεψε την προκαταβολή και υπέγραψε και δήλωση αποδοχής ευθύνης.

Πηγή: Vimaonline

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here