«Παγώνει» η ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες των δικαστών

Με το σκεπτικό ότι μπορεί να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «παγώνει» την ηλεκτρονική κατάθεση πόθεν έσχες των δικαστών για το 2016, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση.
Η σχετική προσφυγή, που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές ενώσεις, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 13 Ιανουαρίου 2017.
Σήμερα η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και  εισηγητή το  Σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, ανέστειλε την υλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων με το αιτιολογικό ότι είναι δυνατόν να προξενηθεί σ΄ αυτούς βλάβη  μη επανορθώσιμη, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία των δικαστικών ενώσεων.   
Προσμετρήθηκε το γεγονός ότι η πλειονότητα των 15 μελών της  αρμόδιας Αρχής που  θα ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες δεν είναι δικαστές, ο κίνδυνος διαρροής προσωπικών δεδομένων καθώς και ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν προέβαλλε ότι συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που να επιβάλλουν την άμεση εκτέλεση της επιμαχης απόφασης των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
        
 
 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here