ΠΟΕΔΗΝ για το σποτ του ΕΚΕΑ: Να αποσυρθεί άμεσα το βδέλυγμα

Την άμεση απόσυρση του «άθλιου» σποτ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και την αναζήτηση ευθυνών ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για κατάπτυστο και σεξιστικό περιεχόμενο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τη στιγμή που στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται η εξαθλίωση των δημόσιων νοσοκομείων, η εξάντληση των εργαζομένων, η τραγική έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού με τη στελέχωση να είναι κάτω των ορίων ασφάλειας, η απαξίωση ενός κλάδου που προσφέρει τα μέγιστα διατηρώντας  παράλληλα ένα άρτιο επιστημονικό επίπεδο, έρχεται η άθλια διαφήμιση του ΕΚΕΑ που για ένα τόσο σημαντικό, ευαίσθητο και υψίστης προσφοράς θέμα (αιμοδοσία), χρησιμοποιεί εικόνες χαμηλής αισθητικής και υψηλής χυδαιότητας, απαξιώνοντας την προσφορά και το έργο – λειτούργημα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών αυτής της χώρας».

 

«Πάρα πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν γι αυτό το βδέλυγμα. Θεωρούμε ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Κάθε αξιοπρεπής και ευαισθητοποιημένος πολίτης το κατέταξε εκεί που του αξίζει» προσθέτει.

«Η Νοσηλευτική ήταν, είναι και θα είναι επιστήμη, τέχνη και λειτούργημα. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα και για καμία σκοπιμότητα τον διασυρμό του έργου του Νοσηλευτικού Προσωπικο» καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here