Ποδηλατώντας από Κων/πολη μέχρι Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία-Wheeling2help

Περίπου 2.000 χιλιόμετρα για καλό σκοπό θα διανύσει μια ομάδα νέων εθελοντών ποδηλατών, με αποστολή τους να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας και να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα αυτά.

ποδηλάτες χάρτης

Οι ποδηλάτες της αλληλεγγύης, θα ξεκινήσουν αύριο- ημέρα έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων- από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Εμπνευστή στης δράσης «Wheeling2help», ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, ο οποίος περιγράφοντας την προσπάθεια στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  είπε: «Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ποδηλατούμε για καλό σκοπό. Το θέμα μας αυτή την χρονιά είναι η αναπηρία. Θα διασχίσουμε όλη την Ελλάδα σε 32 ημέρες από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης και θα περάσουμε από 20 ελληνικές πόλεις, όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 20 γιορτές εθελοντισμού».

«Στόχος μας είναι να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια και να μοιραστούν 5 σε κάθε πόλη από όπου θα περάσουμε. Μάλιστα, έχουμε δημιουργήσει μια καμπάνια χρηματοδότησης από το κοινό και ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε 19.000 ευρώ. Όλοι μαζί, λιθαράκι -λιθαράκι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε.

Στόχος των εθελοντών της δράσης «Wheeling2help» μας πέρα από το να προμηθεύσουν τα αμαξίδια σε παιδιά με αναπηρία, είναι επίσης και η ενημέρωση για των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα διεξαχθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε 20 διαφορετικές πόλεις, όπου ΜΚΟ, τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, κλπ, σε κεντρικές πλατείες στις πόλεις, ώστε να συμμετέχει όσο περισσότερος κόσμος γίνετα

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης αλληλεγγύης.

«Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιήσαμε ένα όνειρό μας, όταν ποδηλατίσαμε 2.500 χλμ στην Ευρώπη, από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, σε 35 μέρες περνώντας από 8 χώρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας. Το αρχίσαμε δυο νέα παιδιά 27 ετών ως κάτι απλό, ρομαντικό, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Μπορεί κάποιος να θέλει να ποδηλατήσει από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, μπορεί να θέλει να κάνει μαζί μας 10 ή 20 χιλιόμετρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα χαμόγελο και θετική ενέργεια», δήλωσε ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης στο ΑΠΕ -ΜΠΕ περιγράφοντας την πρώτη αντίστοιχη ποδηλατοδρομία που έγινε πέρυσι.

Από που θα περάσουν

Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν οι ποδηλάτες της ανθρωπιάς έχει ως εξής: Από την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν στην Αλεξανδρούπολη (10/9), Κομοτηνή (11/9), Ξάνθη (12/9), Καβάλα (13/9), Θεσσαλονίκη (15/9), Λάρισα (17/9), Τρίκαλα (18/9), Καρδίτσα (19/9), Βόλος (20/9), Λαμία (22/9), Αθήνα (25/9), Κόρινθος (27/9), Ναύπλιο (28/9), Τρίπολη (29/9), Καλαμάτα (1/10), Σπάρτη (3/10), Γύθειο (4/10), Χανιά (7/10), Ρέθυμνο (8/10) και τέλος θα καταλήξουν στο Ηράκλειο (9/10).

«Δεν το κάνουμε εμείς για εμάς όλο αυτό. Θέλουμε να στήνονται και γιορτές, να συμμετέχει ο κόσμος, να παίρνει αισιόδοξα μηνύματα και ερεθίσματα διότι υπάρχουν ωραίες δράσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Δυστυχώς ασχολούμαστε με το θέμα αναπηρία μόλις μας συμβεί κάτι, αλλά είναι ευκαιρία να μάθουμε από πριν. Η αναπηρία είναι περίπου 10% του πληθυσμού μας, αλλά δυστυχώς αυτός ο κόσμος είναι αποκλεισμένος γιατί και δεν υπάρχουν σωστές υποδομές έξω αλλά αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας ταμπού», κατέληξε ο κ. Χρυσοβέργης και κάλεσε τους Έλληνες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να βγούνε στους δρόμους για να βοηθήσουν.

Πηγή: TVXS

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here