Πληρώνεται ακόμα από την Κομισιόν 10.000 το μήνα η Δαμανάκη για να ασχολείται με στρείδια στις ΗΠΑ

Γερμανική εφημερίδα καταγγέλλει ότι κακώς εξακολουθούν να πληρώνονται από την Κομισιόν οι πρώην επίτροποί της (ανάμεσά τους και μια «δική μας», η Μαρία Δαμανάκη) και αναφέρει συγκεκριμένα 16 από αυτούς που παίρνουν (τρία χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους, έως ότου… προσαρμοστούν στον ιδιωτικό τομέα), 10 έως 12.000 ευρώ (το 40 έως 65% του μισθού που είχαν).

Στην Κομισιόν οι μικροεπίτροποι όπως η Δαμανάκη (που ήταν Ναυτιλίας και Αλιείας) έπαιρνε 15.000 ευρώ το μήνα και  επίσης είχε λάβει «εφάπαξ» 70.000 ευρώ για να εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες και να μετεγκατασταθεί όταν φύγει από αυτές.

Ως επίτροπος είχε το δικαίωμα να πάρει στεγαστικό δάνειο με χαριστικό επιτόκιο και να ταξιδεύει πάντα πρώτη θέση, να διαμένει σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και να της δικαιολογούνται για έξοδα ημέρα 460 έως 610 ευρώ.

Οταν έπαψε να είναι επίτροπος δικαιούτο και εκείνη κάποια μηνιαία αποζημίωση για τρία ολόκληρα χρόνια, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αγοράς και να επανενταχθεί στο εργατικό δυναμικό.

Η Δαμανάκη εντάχθηκε στο αμερικανικό Nature Concervancy χάρη προφανώς και στο ταλέντο της στην προσαρμογή, γιατί από το «εδώ πολυτεχνείο» και το ΚΚΕ εντάχθηκε στο Συνασπισμό και με εξαιρετικη ευκολία εν συνεχεία στο ΠΑΣΟΚ και στην Ευρωβουλή, όπου και επιτρόπευσε (για να θυμηθουμε κιόλας ότι παραμονές του δημοψηφισματος για το ΌΧΙ’ στο μνημόνιο έλεγε «αλοίμονο αν πάρει αντιευρωπαϊκή απόφαση ο ελληνικός λαός».

Και τώρα στους αγώνες για τα στείδια και το μισθό, διότι οι αγώνες ως γνωστό, ποτέ δεν τελειώνουν

damanaki

ΟΙ ΑΛΛΟΙ 15 ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 10.000 ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Και μια που η λιτότητα για τους Ευρωπαίους αφορά μόνον στους πληβείους φυσικά, δεν είναι μόνο οι πρώην αριστεροί που τρώνε με χρυσά κουτάλια -απλώς με τους πρώην αριστερούς έχουμε το ελευθέρας να αγανακτούμε κομμάτι περισσότερο. Πληρώνονταν λοιπον ακόμα και όταν έληξαν οι θητείες τους παρότι είχαν βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα όλοι ανεξαιρέτως οι πρώην, ακόμα και ο Μπαρόζο (για τους πρώτους 18 μήνες, αυτός,  προτου πιάσει δουλειά  στην Goldman Sachs, καθότι ο μισθός του ήταν πλέον μεγάλος και δεν δικαιουτο το επίδομα). Και ναι υπάρχουν χειρότερα κι απ τη Δαμανάκη, γιατί ο Μπαρόζο στα 20 ήταν Μαοϊκος και μετά εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και μετά… τα γνωστά.

Υποτίθεται δε ότι και ο Μπαρόζο και οι άλλοι 16 έπαιρναν και παίρνουν  αυτο το «επιδοματάκι» των 10-12.000 ευρώ για να μην δεχτουν απασχόληση σε ανταγωνιστικό προς την Κομισιόν τομέα -δηλαδή τους δίνουμε επιδομα για να μη μας πουλήσουν! Θεωρειται δε ότι δικαιουνται να το παίρνουν όσο ο μισθός τους ειναι «χαμηλός», δηλαδή το επιδομα πρέπει να συμπληρώνει το μισθό που παίρνουν στον ιδιωτικο τομέα  ώστε συνολικά να παίρνουν για τρία χρόνια 15.000 ή 25.000 ευρώ -όσος ήταν ο μισθός τους στην Κομισιόν

Οι άλλοι που συνεχίζουν να πληρώνονται είναι οι

Χοακίν Αλμούνια (Ισπανία)
Λάζλο Άντορ (Ουγγαρία)
Τόνιο Μπόργκ (Μάλτα)
Ντάσιαν Σιόλος (Ρουμανία)
Κάρελ Ντε Χυχτ (Βέλγιο)
Ντομινικ Γιατσεκ (Πολωνία)
Στέφαν Φούλε (Τσεχία)
Κόνυ Χάντεγκααρντ (Δανία)
Σιμ Κάλλας (Εσθονία)
Γιάνους Λεβαντόφσκυ (Πολωνία)
Φερντινάντο Νέλι Φερότσι (Ιταλία)
Άντρις Πίεμπαλγκς (Λεττονία)
Γιάνες Ποτότσνικ (Σλοβενία)
Αλγρίδας Σεμέτα (Λιθουανία)
Μαρία Δαμανάκη (Ελλάδα)
Ανδρούλα Βασιλείου (Κύπρος)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here