Πιέρ Λοράν: Αρκετά με τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό της Ελλάδας

Κατά των συντηρητικών κύκλων της ΕΕ, στράφηκε ο Πιερ Λοράν, πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο νέος εκβιασμός και ο εξευτελισμός της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Λοράν τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και επιτέθηκε κατά ων συντηρητικών κύκλων της ΕΕ που δημιουργούν συνεχώς πρόβλημα.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πιέρ Λοράν. «Είναι μία πολιτική κίνηση για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου» επισήμανε ο κ. Λοράν.

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο γάλλος πολιτικός.

«Οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μην δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί» υπογραμμίζει ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη» επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!» καταλήγει ο κ. Λοράν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here