Πεντάωρη στάση εργασίας αύριο στα ΜΜΕ λόγω συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου, όλοι οι συντάκτες που εργάζονται στο σύνολο των ιδιωτικών, δημοσίων και δημοτικών ΜΜΕ, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ στις 14:00 η ώρα στο ξενοδοχείο Royal Olympic, με θέμα συζήτησης την «Ενημέρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση τον τελευταίο Ασφαλιστικό Νόμο (Ν.4387/2016 ) και τις μέχρι σήμερα εξελίξεις».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα αύριο Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.

Οι δημοσιογράφοι παλεύουν για την αυτοτέλεια των Ταμείων και τη διασφάλιση του πόρου, ο οποίος θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους. Τα δημοσιογραφικά Ταμεία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους να προσέλθουν στην αυριανή κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολέσουμε τη σημαντικότερη κατάκτηση του Κλάδου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here