Πελεγρίνης: Το σχολείο να δημιουργεί περιεχόμενο όχι να καταναλώνει

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Σε τρείς άξονες θα αναπτυχθεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας , όπως τόνισε κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης: Τον μορφωτικό με επίκεντρο τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον ψυχαγωγικό με δραστηριότητες  που προωθούν την δημιουργικότητα των μαθητών και τον επαγγελματικό με επίκεντρο την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. 

Στόχος του υπουργείου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, είναι «το σχολείο να δημιουργεί περιεχόμενο και όχι να καταναλώνει».

Ο κ. Πελεγρίνης  στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του σχολείου μέσω των νέων τεχνολογιών και της συνεργασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Πολιτείας.

Τόνισε ακόμη  ότι η ηγεσία του υπουργείου θα επιδείξει «ιδιαίτερη μέριμνα» για την άντληση πόρων και τεχνογνωσίας από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ) και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε τη λειτουργία εκπαιδευτικής τηλεόρασης, την προώθηση της κουλτούρας του βιβλίου μέσω αναβάθμισης της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, την αξιοποίηση των γενικών αρχείων του κράτους στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς επίσης και την κατάθεση νέου κανονιστικού πλαισίου που θα υποστηρίζει όλα τα παραπάνω, έως τον Μάρτιο, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το διορισμό εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here