Πέθανε η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε σήμερα η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη, αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα πλούσιο λογοτεχνικό έργο για παιδιά, νέους και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930  και σπούδασε στη Σχολή Γενικών Σπουδών στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών και στη Σχολή Δημοσιογραφίας της Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.

Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα.

Το όνομα της συγγραφέα έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στα ερτζιανά κύματα και στην παιδική λογοτεχνία.

Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία Ο σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο , Καπετάν Κώττας, Κομπιουτεράκι, αγάπη μου, Το δαχτυλίδι του αυτοκράτορα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here