Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης

Πέθανε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 60 ετών στο Λαϊκό Νοσοκομείο -όπου νοσηλευόταν δίνοντας μάχη όλο τον Αύγουστο- ο δημοσιογράφος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και επί χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών Γιώργος Καστρινάκης.

Στις 25 Αυγούστου είχε γίνει μάλιστα έκκληση για αιμοδοσία επειδή χρειαζόταν αίμα.

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972). Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και διετέλεσε μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθηναϊκού τύπου.

Από το 1985 που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση είχε αναλώσει τις δυνάμεις του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. Ήταν επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.

Ήταν από το 1974 στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου,  και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, όπου επανεξελέγη το 2014.

Ήταν παντρεμένος με τη φυσικό Μαρία Μαυρεδάκη και έχουν μια θυγατέρα την Αθηνά. Τη θέση του στο περιφερειακό συμβούλιο θα πάρει η Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here