Παυλόπουλος: Χρειάστηκε θυσία αθώων για να ξυπνήσει η Ευρώπη

ΦΩΤΟ: INTIME (Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)
«Δυστυχώς, χρειάστηκε η θυσία αθώων ψυχών στον βωμό της αδιαφορίας και της αμεριμνησίας της Ευρώπης για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις μας και να αντιληφθεί η Ευρώπη ότι αυτό το τεράστιο ζήτημα είναι ένα θέμα ασφάλειας, αλλά πρωτίστως, ένα θέμα ανθρωπισμού, το οποίο οφείλει να το αντιμετωπίσει με βάση τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες πρεσβεύει ή οφείλει να πρεσβεύει η Ευρώπη».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντησή με τους φαρμακοποιούς, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο οι Έλληνες φαρμακοποιοί, όσο και οι φαρμακοποιοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρωτόγνωρο κύμα μεταναστευτικών ροών, που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, με όρους που ταιριάζουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν ασκούν επάγγελμα, αλλά λειτούργημα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και τόνισε την ανάγκη να συμβάλουν ώστε «να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, με τους όρους εκείνους που αφορούν στην προστασία της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου».

Μάλιστα, έκανε λόγο για αξίες που κατάγονται από τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος έχει μπολιάσει τον πολιτισμό της Ευρώπης και πρόσθεσε: «Αλίμονο εάν η Ευρώπη δεν μείνει πιστή σε αυτό το πρότυπο, το οποίο η Ελλάδα τής δίδαξε και η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εντός Ευρώπης με κάθε τίμημα».

Συνεχάρη τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει και να οργανώσει το Συμπόσιο των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλων των ευρωπαϊκών χωρών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ.Λουράντος, αφού τόνισε ότι το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ευρύτερα την Ευρώπη, υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί, ήδη, οδηγίες στους φαρμακοποιούς των ακριτικών περιοχών και των νησιών μας, να συνδράμουν όσο μπορούν τους μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι και οι φαρμακοποιοί περιμένουν από την Κεντρική Ευρώπη, κυρίως, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει αυστηρά μέτρα, ούτως ώστε να μας δώσει και αυτή οδηγίες, τι μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω για να βοηθήσουμε την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται σε τραγωδία.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, αφού επεσήμανε ότι είναι γνωστές εδώ και χρόνια οι ευαισθησίες του, ο κ. Λουράντος διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα σταθούν στο πλευρό και της Ευρώπης και της Ελλάδας, όταν ειδικά η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής κατανομής της Ευρώπης αποτελεί την πόρτα εισόδου των μεταναστών, καθώς βρίσκεται στα όριά της.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here